Šehidi Hrankovića koji su živote izgubili u mjesecu Juni!!

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: “Mrtvi su!” Ne, oni su živi, ali vi to ne znate!”

Poštovani posjetioci.Danas ćemo se prisjetiti naših Šehida koji su izgubili svoje mlade živote u ovom krvavom mjesecu Junu ratnih godina.Izvinjavamo porodici,rodbini i prijateljima naših Šehida koje će sigurno potresti ova vijest ali nama je dužnost i obaveza da se sjećamo naših šehida.

Seid Isić,čovjek kojeg većina nas zna kao plemenitog čovjeka dobre duše,pravog komšije i časnog hrankovljanina.Seid je poginuo na današnji dan,10.06. 1992 godine u odbrani Hrankovića od nasrtaja srbo-četnika.Zahvaljujući našem Seidu i ostalim borcima Hrankovića,taj dan je spriječen ulazak četnika u Hranković, a nesmijemo ni zamisliti kakve bi bile posljedice za sve nas koji smo se tada zadesili u Hrankoviću da su četnici ušli.Nažalost tu našu slobodu,i borbu za Hranković i hrankovljane,Seid je platio svojim životom.


Mi ćemo se inšAllah uvjek rado sjećati našeg Seida Isića kao i ostalih naših Šehida.Iako više nisu među živima oni će vječno živiti u našim sjećanjima i uvjek ćemo  pisati o njima.
Molimo Allaha Dž.š da našem bratu Seidu Isiću podari sve Džennetske ljepote i neka mu je vječni Rahmet i Hvala.
A Vas molim da se Fatihom sjetimo našeg brata Seida!!
El-Fatiha!!!!


Za danas smo odlučili da u ovaj text stavimo i ostale naše Hrankovačke Šehide koji su izgubili živote u mjesecu Juni tih ratnih godina.


Takođe na današnji dan svoj život je izgubio i Meho Beginović.Meho je sin od Rašida i Zule a poginuo je 10.06.1992 godine u rejonu Orašja.

Meho je poginuo kao pripadnik teritorijalne odbrane,a rat ga je zadesio u Orašju gdje je i izgubio svoj život.Mjesto ukopa nažalost nepoznato jer još nije pronađen.
Iza Mehe je ostalo troje djece.
Molimo Allaha Dž.š da našem bratu Mehi Beginoviću podari sve Džennetske ljepote i neka mu je vječni Rahmet i Hvala.
A Vas molim da se Fatihom sjetimo našeg brata Mehe!!
El-Fatiha!!!!


sehid_numan_isicSljedeći Šehid kojeg dušmani ubiše u mjesecu Juni,je Numan Isić.Numan je kukavički ubijen kao i većina drugih hrankovljana strijeljanjem u području Borja,mjesto Bebe dana 11.06.1992 godine.Numana se takođe sjećamo kao finog momka,dobrog jarana koji je bio uvjek rado viđen u društvu.

Molimo Allaha Dž.š da našem bratu Numanu Isiću podari sve Džennetske ljepote i neka mu je vječni Rahmet i Hvala.
A Vas molim da se Fatihom sjetimo našeg brata Numana!!
El-Fatiha!!!!


Još jedan mladi život se ugasio 12.06.1992.Tog dana četničke horde ubiše nam strijeljanjem i Nihada Salkičevića.Nihad je tada imao samo 19 godina a ubijen je samo zato što je Musliman.Nihad je isto ubijen  u području Borja,mjesto Bebe.On je ukopan kao i njegov komšija Numan na mezarju Mešići u Jelahu.
Molimo Allaha Dž.š da našem bratu Nihadu Salkičeviću podari sve Džennetske ljepote i neka mu je vječni Rahmet i Hvala.
A Vas molim da se Fatihom sjetimo našeg brata Nihada!!
El-Fatiha!!!!


sehid_munir_memicMunir Memić je život izgubio 20.06.1992 godine.Munira su četnici isto uhvatili u Hrankoviću zatim su ga dušmani strijeljanjem ubili u području Borja,mjesto Bebe.Nije bio oženjen i imao je samo 21 godinu kada su ga zločinci ubili.Munir je takođe ukopan na mezarju Mešići u Jelahu.
Molimo Allaha Dž.š da našem bratu Muniru Memiću podari sve Džennetske ljepote i neka mu je vječni Rahmet i Hvala.
A Vas molim da se Fatihom sjetimo našeg brata Munira!!
El-Fatiha!!!!


sehid_rifet_isic I posljednji Šehid koji je život izgubio u ovom krvavom mjesecu Juni je Rifet Isić.Rifet je sin od Zaima i majke Umije a život je izgubio na području Crnog vrha,na liniji odbrane Krč dana 30.06.1993 godine.Rifet je smrtno ranjen na prinudnim inženjerijskim radovima u četničkom zarobljeništvu.Iza njega je ostala supruga i dvoje djece.Njegov sin Zaim je imao samo godinu dana kada je izgubio svog oca.
Molimo Allaha Dž.š da našem bratu Rifetu Isiću podari sve Džennetske ljepote i neka mu je vječni Rahmet i Hvala.
A Vas molim da se Fatihom sjetimo našeg brata Rifeta!!
El-Fatiha!!!!

Namjera ovog  podsjećanja na naše Šehide i na ratna dešavanja u Hrankoviću je ta“DA SE NIKAD NEZABORAVI” Još jednom Vas molim da se ovih kao i ostalih Šehida Hrankovića i Bosne i Hercegovine sjetimo učenjem Fatihe.

El-Fatiha!!!

Pročitajte i ovo

Sjećamo se našeg Šehida,rahmetli Mustafe Beginovića

Na današnji dan,svoj mladi život za odbranu Bosne i Hercegovine položio je naš brat Mustafa …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.