FOTO/VIDEO-Predstavljamo Vam našeg hrankovačkog umjetnika Muharema Šakanovića

ibn Abdullah, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: „Ko učestvuje u gradnji džamije onoliko koliko je potrebno da se napravi gnijezdo vrapca, ili manje, Allah će mu sagraditi dvorac u Džennetu.”

🔷Poštovani posjetioci. Ovom prilikom želimo Vam predstaviti još jedno remek djelo našeg umjetnika i graditelja minijaturnih džamija, našeg Muharema Šakanovića.

🔸Mi smo do sada već objavljivali njegove radove na našoj stranici, a on je također zaslužio i mjesto u knjizi “Džemat Hranković” od autora Fadila Halilovića.

🔵 Nakon što je do sada napravio replike naše hrankovačke džamije , zatim Banjalučke ferhadije, ovaj put je napravio repliku “Plave džamije” iz mjesta Planje ,opština Tešanj.

🔵 Ova džamija ga je impresionirala zbog svoje ljepote,uređenosti i prelijepe arhitekture, tako da je baš ovu džamiju odabrao kao svoj novi projekat.

🟡 Kako nam je rekao, ovo je njegov hobi i građenjem ovih džamija ,on u slobodno vrijeme pronalazi smiraj i ispunjava dušu nekom posebnom energijom.

🟠 Ovdje moramo napomenuti da ovo nije nimalo lahak hobi. Gradnja jedne ovakve replike zahtijeva veliku stručnost, strpljenje, ideje, mnogo novčanih sredstava i puno puno vremena.

🔶Gradnja ove džamije je trajala nekoliko mjeseci. Također i ova situacija sa Covid 19 pandemijemom je stvarala dodatne probleme jer je bilo teško nabavljati dijelove. A dijelovi su nabavljani sa raznih strana svijeta.Uloženo je na stotine eura za dijelove i materijal a naj više je uloženo truda.Dzamija je pravljena od specijalnog kamenja, od posebnog ljepila, a također je specijalna instalacija ugrađena za provod struje.Tako da u konačnici imamo prelijepu repliku koja posjeduje unutrašnje i vanjsko osvjetljenje koje na kraju daje jedan poseban izgled ovom projektu.Ali naš Muharem je zahvalan Allahu s.w.t koji mu je dao dar i znanje da pravi ove džamije i jako je sretan a želja mu je bila da je završi do Kurban Bajrama i da tada napravimo otvorenje.Evo njegova želja je ispunjena i mi mu čestitamo na tom .

🔹Mi ovom prilikom našem Muharemu čestitamo na još jednom završenom projektu i molimo Allaha s.w.t da njemu i njegovoj porodici podari puno zdravlja sreće i veselja i da još napravi puno ovakvih umjetničkih dijela. A Vama, dragi posjetioci predlažemo da pogledate u galeriju slika i podijelite sa nama vaš utisak na sve ovo…

Pročitajte i ovo

FOTO-VIDEO//Akcija za pomoć Muhamedu Bašiću uspješno završena  

Akcija pod nazivom “ Babo dat ću ti ja svoj bubreg” uspješno završena . U …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.