Kamp za talentirane bh. nogometaše i u Engleskoj

Nakon održanih kampova u Švedskoj i Njemačkoj, Nogometni savez Bosne i Hercegovine s projektom “Otvorena vrata” stiže i u kolijevku nogometa – Englesku.

 

Projekt NSBiH podrazumijeva praćenje talentovanih nogometaša bh. porijekla koji žive u inozemstvu, a koji bi u budućnosti mogli da nose dres bh. reprezentacije.

 

Tokom ove godine održani su kampovi u Švedskoj i Njemačkoj kroz koje je prošlo više od 300 mladih talentovanih igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a od iduće godine projekt se širi i na “kolijevku nogometa” Englesku i okolne zemlje.

 

Nakon obavljenih razgovora u NSBiH s generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, tehničkim direktorom Denijalom Pirićem i koordinatorom za omladinski nogomet Muratom Jahom, dogovoreno je da kooridantor projekta za Englesku bude Namik Alimajstorović, koji će u saradnji sa školom nogometa “Proscouts” iz Birminghama na njihovim terenima organizovati proljetni kamp za bh. nogometne talente od 13 do 19 godina, saopćeno je iz Svjetskog saveza bh dijaspore.

Pročitajte i ovo

Zmajevi protiv Japana u finalu Kirin Kupa

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u finalu Kirin Kupa sastat će se sa domaćinom turnira, selekcijom Japana. …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.