Poslušajte pjesmu koja će BiH predstavljati na Eurosongu 2016

Večeras je u sarajevskoj Vijećnici u interpretaciji Dalal i Deena premijerno izvedena bh. pjesma za Eurosong 2016, koji će se u maju održati u Stockholmu.

Pjesma “Ljubav je” premijerno je predstavljena u programu BHRT-a, kao i na oficijelnoj stranici Takmičenja za pjesmu Eurovizije www.eurovision.tv.

Autor i producent pjesme je Almir Ajanović, a u njenom nastanku je učestvovao i sarajevski reper Jasmin Fazlić Jala, kao koautor teksta.

Pjesma od srca

Pjesma “Ljubav je” snimljena je na više jezika, a mastering je urađen u Švedskoj.

Deenu i Dalal se na sceni priključila i hrvatska violončelisatica Ana Rucner, te Jala, dok su back vokale otpjevale Aleksandra Kovač i Elma Selimović.

Autor pjesme nakon premijernog izvođenja nije krio emocije:

“Teško je objasniti ovaj osjećaj. Ja sam najmanje bitan, bitni su izvođači i naša država, bitno je da smo se vratili. Ovo je od srca urađeno, navijajte za nas”, poručio je Ajanović.

Kako su ranije rekli Dalal i Deen, pjesma predstavlja “fuziju različitih muzičkih stilova, ali se opet savršeno spaja u jednu lijepu muzičku harmoniju. U pjesmi ima i elemenata balkanske balade, ali i tipičnog žestokog pop rocka sa primjesama klasike, etna i rapa”.

Poruka Zelmerlowa

U revijalnom dijelu predstavljanja bh. pjesme za Eurosong 2016. nastupili su grupa 7up, u kojoj je svoju karijeru Deen i počeo, violončelistica Ana Rucner, te pjevačice Marija Šerifović, Nina Badrić i Maya Sar, koje su govorile o svojim iskustvima na evrovizijskom takmičenju.

Sreću našim predstavnicima u vidoeporuci zaželio je i Mans Zelmerlow, prošlogodišnji pobjednik Eurosonga.

BiH na Eurosongu nastupa prvi put od 2012. godine, kada je našu zemlju na takmičenju u Bakuu predstavljala Maya Sar pjesmom “Korake ti znam”.

Pročitajte i ovo

Junak umire jednom

Film Avde Huseinovića U filmu Avde Huseinovića su opisane ratne sudbine i herojski putevi bosanskih …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.