Ramazanska čestitka iz našeg džemata !

Dobili smo Ramazansku čestitku iz našeg džemata upućenu svim našim džematlijama koji su rasuti širom dunjaluka kao i ostalim muslimanima…..

Draga braćo, cjenjene sestre i dragi postači


Hvala Uzvišenom Allahu što nas je stvorio u vjeri koja se zove Islam , hvala Mu na daru upute , hvala Mu što nam je podario mjesec Ramazan koji je došao da nas očisti od grijeha i spasi od džehennema. Neka je salavat i selam na našeg poslanika i miljenika Muhammeda a.s., njegovu časnu porodicu, plemenite ashabe, i na naše bosanske šehide.


Braćo i sestre večeras sa akšamskim ezanom nastupa mubarek mjesec Ramazan 1441 h.g. večeras je prva teravija a sutra je prvi dan posta .


Poslanik s.a.w.s. nam poručuje:“Došao vam je mjesec ramazan, mjesec bereketa, mjesec koji vam je Allah propisao da postite, u njemu se otvaraju vrata Dženneta, a zatvaraju vrata Džehennema…”

Drage džematlije !!!

Očistimo naše avlije i kuće, očistimo naše duše, da u potpunoj čistoći dočekamo najodabranijeg gosta. Otvorimo mu kapije naših kuća i naših srca.

Ramazan je mjesec Božije milosti, pa budimo i mi jedni prema drugima milostivi. On je mjesec praštanja i traženja oprosta od Boga, pa prije nego što za sebe zatražimo oprost od Onoga koji puno prašta i voli praštanje, budimo spremni da i mi jedni drugima oprostimo.

Ovo je mjesec spasa od vatre, pa se potrudimo da sebe i svoje porodice spasimo od teških iskušenja na oba svijeta.
Ramazan je mjesec intenzivnog darivanja i milosrđa, pa zato budimo spremni da darujemo drugoga.

Iskoristimo ovaj mjesec u kojem nam je uskračeno kretanje i sastajanje da se što više družimo sa Kur'anom, pročitajmo njegov prijevod i razmislimo o njegovim porukama.

Iskoristimo ovu izolaciju da preispitamo sami sebe, da ostavimo loša djela i loše navike, da činimo ono što će biti od koristi našim porodicama, našem džematu, našoj Zajednici i društvu u kojima živimo.

Braćo i sestre i ako su nam vrata naših džamija privremeno zatvorena zbog pandemije Corona virusa, vrata Allahove milosti su nam širom otvorena, posebno u ovom mjesecu Ramanazanu.

Naš Stvoritelj nam poručuje, da niko od nas nezna šta će raditi sutra i niko od nas nezna hoće li dočekati još koji Ramazan. Ovo je prilika ,pa je iskoristimo, jer se propuštena prilika nevraća.

Svima vam želim sretne i berićetne nastupajuće dane mubarek ramazana.
Molim Uzvišenog Allaha da primi naš post, naša dobra djela i naše dove.

Molim Uzvišenog Allaha da zbliži naša srca, da budemo jedni drugima podrška i oslonac, da ojača naše zajedništvo.

I molim Uzvišenog Allaha da sve vas zahvati Njegova milost, da zaslužite Njegov oprost i da vas i vaše najmilije sačuva od iskušenja koja ne biste mogli podnijeti.” Amin.

Imam džemata Hranković:


Amir ef. Muminović

Administracija Hranković OnLine se pridružuje ovim čestitkama….

Pročitajte i ovo

FOTO/VIDEO-Danas uz Allahovu pomoć završeno ozvučenje na našoj džamiji

Danas su uz Allahovu pomoć i donaciju naših dobrih ljudi,završeni radovi na izmjeni razglasa u …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.