FOTO-VIDEO//Posljednji ispraćaj našeg Halila Šakanovića sa ovoga na bolji svijet.

«Uzvišen je Onaj u čijoj je Ruci vlast – On sve može! On je dao smrt i život da bi iskušao ko će od vas bolje postupati; – On je silni, Onaj koji prašta».

Danas je u Hrankoviću klanjana dženaza-namaz našem bratu, prijatelju, ocu,sinu…rahmetli Halilu Šakanoviću. Veliki broj osoba je danas došao u Hranković kako bi se posljednji put oprostili od našeg Halila na ovome svijetu.

Pored familije i džematlija ,dženazi je prisustvovao i veliki broj Halilovih prijatelja i poznanika iz cijele Bosne i Hercegovine kao i veliki broj njegovih kolega iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.Ovom se prilikom u ime familije Šakanović želimo svima od srca zahvaliti.

Dženazu je klanjao hrankovački imam Amir ef. Muminović i istakao veliki gubitak koji je, osim njegove porodice, podnijela njegova sredina, kolege i prijatelji. Rahmetli Halil je bio veliki aktivista i čovjek kojeg su svi voljeli i cijenili.

Vijest da si nas napustio primili smo s nevjericom, rekao je brigadir Ernes Heleg, komandant brigade logistike u kojoj je Šakanović. Bio si profesionalac, a iznad svega dobar čovjek, drug i prijatelj. Borio si se za svoje kolege, porodicu, svoje mjesto i nikada nisi rekao da ti je nešto teško i nisi posustajao. Ima nas danas mnogo ovdje, iz svih krajeva BiH, koji su došli da te isprate. Bila nam je čast što si bio u našim redovima, rekao je brigadir Heleg.

Rahmetli Halil Šakanović svoj život je izgubio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putnoj relaciji Teslić-Tešanj u mjestu Mrkotić u Četvrtak 3.Ramazana 1442.h.g, 15,Aprila na Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Preselio je u 53.godini života kao aktivni pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Iza njega je ostala supruga i troje djece.

Molimo Allaha s.w.t s,da se smiluje našem bratu Halilu,oprosti grijehe i da ga obraduje najvećim stepenom Dženneta. Puno ćeš nam svima nedostajati. Molimo Allaha da familiji podari sabur u ovim teškim trenutcima….

El-Fatiha !!

RAHMETULLAHI ALEJHI RAHHMETEN

Pročitajte i ovo

Na Ahiret je preselio naš brat Kadušić Malaga iz Hrankovića

Inna Lillahi ve inna ilejhi Radži’un – Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.