Na današnji dan se sjećamo našeg brata rahmetli Hrustana Suljića

Na današnji dan je kukavički iz zasjede ubijen naš brat,komšija i prijatelj Hrustan Suljić.

Na današnji dan,02.Decembra 2004 godine, ispred kućnog praga iz zasjede je ubijen naš dobri i vrijedni Hrustan Suljić (1961) iz Hrankovića.

Hrustan je bio voljen i cijenjen od mještana Hrankovića .Nakon završetka agresije bio je među prvim povratnicima koji su se vratili u svoje rodno mjesto i na svoje ognjište.

Odmah po dolasku u Hranković 2002.godine, aktivno se angažirao na procesu povratka ostalih povratnika i obnavljanju infrastrukture u Hrankoviću. Procijenio je da treba obnavljati porušene objekte,obnoviti vodovod,izvršiti rekonstrukciju elektro mreže….Pamtimo ga kao najzaslužnijeg u akcijama asvaltiranja puteva u Hrankoviću kao i pokretanju akcije za izgradnju spomen obilježja Šehidima Hrankovića.Rahmetli Hrustan je bio zaslužan i za još puno drugih akcija kojim se trudio da u što većoj mjeri olakša život svojim mještanima a također još puno akcija je bilo u planu …ali nažalost sa njegovim ubistvom je i u Hrankoviću prestao život.

Uvjek ćemo se sjećati ovog dobričine koji je imao vremena za svakoga ponaosob i koji je imao strpljenja saslušati sve mještane i pokušati riješiti njihove probleme.

Nama svima je ostavio veliki amanet,a to je da svi skupa i složno nastavimo gdje je naš Hrustan stao.Da pokušamo barem djelimično uraditi kao što je on radio velike stvari za naš Hranković i za svoj narod.

Te kobne večeri 2. decembra 2004. godine Hrustan Suljić je sa ocem, suprugom i djecom bio u kući. S njima su bile i komšije. Nekoliko minuta nakon 21 sat komšije su krenule svojoj kući. Hrustan je izašao u dvorište da ih isprati, čekajući potom suprugu da ponese veš koji je bio na štriku iza kuće. Tada je iz mraka odjeknuo pucanj. Hrustan Suljić je zadobio smrtonosnu, prostrjelnu ranu u predjelu grudnog koša.

Poštovani posjetioci molimo Vas da se svi skupa Fatihom sjetimo našeg Hrustana i zamolimo Uzvišenog Gospodara, Allaha dž.š. ,da našem Hrustanu podari najljepše mjesto u Džennetu među ostalim Šehidima .Amin

Neka mu je vječni rahmet i Hvala.

Inna Lillahi ve inna ilejhi Radži’un – Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo

Pročitajte i ovo

FOTO-VIDEO//Akcija za pomoć Muhamedu Bašiću uspješno završena  

Akcija pod nazivom “ Babo dat ću ti ja svoj bubreg” uspješno završena . U …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.