Kotor-Varoš: Obavljeno preko 400 besplatnih ljekarskih pregleda za povratnike

U subotu 04. juna 2016.godine obavljeni su besplatni ljekarski pregledi za povratnike u Kotor Varoš

 

Ovo je četvrta  po redu  akcija  u kojoj Islamska zajednica  odnosno Uprava za vanjske poslove i dijasporu i Ured za društvenu brigu zajedno sa Medicinskom asocijacijom BIMA i Fondacijom „Muharem Berbić“, učestvuje u realizaciji  akcije besplatnih medicinskih usluga za naše povratnike.

U ovoj akciji obavljeno je oko 400 pregleda i pruženo preko 400 različitih ljekarskih usluga, kao i besplatna podjela lijekova.

„Socijalne aktivnosti Ureda za društvenu brigu u periodu koji je pred nama biće posebno izražene i od izuzetnog značaja, baš kao što je i ova akcija. U rješavanju grupnih ili individualnih stanja socijalne potrebe koristi se upravo ova  metoda, metoda socijalne akcije, zato smo danas ovdje da damo svoju podršku timu ljekara, koji su našli način da teoriju pretvore u praksu. Takođe, zahvaljujemo se i MIZ-e Kotor Varoš i glavnom imamu  Samir ef. Deliću  koji su dali svoj doprinos  u realizaciji   akcije“, kazala je mr. Emina Bešlija, stručna saradnica u Uredu za društvenu, kao predstavnik Rijaseta  Islamske zajednice u  BiH.

(preporod)

Pročitajte i ovo

Poslije BiH i Hrvatske još jedna država će tužiti Srbiju za počinjeni genocid

Thaci je dao naznake da će Kosovo tražiti “ratnu odštetu” od Srbije i napomenuo da …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.