FOTO// U Hrankoviću proučen tradicionalni mevlud

U Hrankoviću je (03.08.2019 ili 2. zu-l-hidždže 1440) u prepunoj džamiji, uz Allahovu pomoć održan tradicionalni mevlud povodom godišnjice otvaranja hrankovačke džamije.

U Hrankoviću je (03.08.2019 ili 2. zu-l-hidždže 1440) u prepunoj džamiji, uz Allahovu pomoć održan tradicionalni mevlud povodom godišnjice otvaranja hrankovačke džamije.

Prema informacijama koje smo dobili iz prve ruke,veliki broj naših džematlija kao i ostalih mnogobrojnih gostiju i prijatelja uveličao je ovaj skup i podijelio sa nama ovu radost.

Odlomke učenja Kur'ana i program mevluda su izveli imami Medžlisa islamske zajednice Teslić a prisutnima se i ovaj put obratio hafiz Husein ef. Čajlaković.Sa velikom pažnjom popraćen je govor hafiza, koji je prema reakcijama džematlija ostavio dobar utisak tokom svog boravka u Hrankoviću.
Iz godine u godinu program ove manifestacije je obimniji, gdje će se i u narednom periodu gledati da se obogati raznim sadržajima.

Posebne čestitke želimo uputiti našoj cijenjenoj omladini koja su pred prisutnima kao i pred trojicom hafiza koji su bili prisutni u džamiji, proučila hatme na današnjem mevludu.

A to su Suljaković Armin i Amra kao i Muminović Nudžejma.Molimo Allaha Dž.Š. da im podari svako dobro i ispuni sve želje.Takođe ovom prilikom upućujemo najiskrenijie čestitke njihovim roditeljima koji su ih ovako lijepo odgojili i molimo Uzvišenog Allaha Dž.Š. da im podari svako dobro na ovom svijetu i na Ahiretu.Amin.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim prisutnim koji su svojim dolaskom uveličali ovaj skup i podijelili sa nama ovu radost.Molimo Allaha Dž.Š. da u budućnosti zaštiti naš džemat i džematlije od zlotvora koji su nam u prošlosti nanijeli veliku bol i patnju. Molimo Uzvišenog Gospodara da podari zdravlje,sreću i bereket svim prisutnim i da nas i iduće godine InsAllah obraduju svojim dolaskom.


U nastavku smo pripremili i par slika sa ove svečanosti

(Hrankovic.eu)

Pročitajte i ovo

Tradicionalni godišnji mevlud i hatma dove u Hrankoviću

Džemat Hranković ovim putem želi da obavijesti sve mještane,džematlije komšije i ostale prijatelje da će …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.