FOTO// Tribina ”U susret ramazanu”

U subotu 21. aprila 2018. godine/05. Ša'bana 1439. H. g. u džematu Stenjak-Teslić održana je tribina za mjesec april na temu ”U susret ramazanu”. Uz prisustvo naših imama te velikog broja džematlija prigodno predavanje održao je naš gost, hfz. Nedim Botić.

Tribina je upriličena između akšama i jacije-namaza a satojala se od učenja odlomaka iz Kur'ana na početku, prigodog dersa i dova na kraju programa. Dobrodošlicu kolegama, džematlijama i gostima uputio je glavni imam MIZ-e Teslić Sifet ef. Hadžić koji je ujedno i kazao nekoliko rečenica o predavaču i konceptu programa.

Hafiz Nedim Botić rođen je Bosanskoj Dubici gdje je završio osnovno i srednjškolsko obrazovanje. Njegov otac je porijeklom iz Teslića. Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću je završio diplomski i postdiplomski studij i trenutno radi na izradi magistarske teze. Na istom fakultetu je i započeo put učenja hifza pred prof. dr. Hajrudinom Hodžićem, a kasnije nastavio i završio pred mr. hfz. Dževadom Hrvačićem. Na svom životnom putu susreo se sa velikim iskušenjima od teške bolesti, siromaštva i drugih nedaća o kojima nam je govorio na večerašnjoj tribini.

Uz ugodan i veoma poučan ders družili smo gotovo dva sahata a druženje sa predavačem i džematlijama nastavili smo u prostorijama Stenjačke džamije uz ukusnu zakusku za koju se pobrinula vrijedna omaladina našeg centralnog džemata.

Enver ef. Gondžić

(miz-teslic.ba)

Pročitajte i ovo

FOTO// Takmičenje iz Islamske vjeronauke 2018. godine na Đuliću

U subotu 17, februara 2018. godine u prostorijama Osnovne škole ”Ivo Andrić” na Đuliću organizovano …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.