VIDEO//Hasan Ahmetlić iz Tešnja će majki Havi Tatarević uplatiti penziju za godinu dana

Hasan Ahmetlić, poduzetnik iz Tešnja, Vlasnik kompanije “Hifa Tank”, jedne od članica grupacije “Hifa”, nakon što je u “Dnevnom Avazu” pročitao potresnu priču o majki Havi Tatarević iz Prijedora, odlučio joj je pomoći.

– Na žalost mnogo je sličnih priča u ovoj našoj BiH poslije rata. Ovo me posebno pogodilo jer ne mogu da prihvatim da, uprkos toj strašnoj tragediji, ovoj ženi licemjerna birokratija ponovo nanosi bol. Ne smijemo dozvoliti da bilo ko, a posebno naše majke poput Have pate i da nemaju osnovnih primanja. Zato sam odlučio da majki Havi godinu dana uplaćujem penziju koliku ima i moja majka hadži Mejra, 310 KM. Jutros sam prvu penziju već uplatio – kazao nam je Hasan.

Hasan je, inače, poznat po dobrim djelima koja često čini. Jedno od posljednjih je kada je finansirao uređenje fasade na katoličkoj crkvi u Tešnju pred veliki blagdan tešanjskih katolika.
Inače porodica Ahmetlić je, između ostalog, putem humanitarnog udruženja “Oslonac” izgradila pet kuća za socijalno ugrožene koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

 

(Hrankovic.eu/Avaz.ba)

 

 

Pročitajte i ovo

Sretan 1.Mart-DAN NEZAVISNOSTI NAŠE DOMOVINE BOSNE I HERCEGOVINE

Svim građanima,koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom a posebno našim hrankovljanima i hrankovkama kao …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.