VIDEO// Trojica navijača BiH poginuli u Poljskoj vraćajući se sa utakmice u Kaunasu

VARŠAVA – Ambasada BiH u Varšavi dobila je zvaničnu informaciju o saobraćajnoj nesreći u Poljskoj u kojoj su poginula tri državljanina BiH, vraćajući se iz Litvanije sa fudbalske utakmice Litvanija-BiH, izjavio je za Fenu glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

U nesreći je povrijeđen još jedan navijač koji je smješten u bolnicu, ali njegove povrede nisu opasne po život.

Regoje naglašava da će Ambasada u Varšavi nastaviti pratiti situaciju i pružiti svu potrebnu pomoć kako porodicama poginulih, tako i povrijeđenom.

U skladu s propisima Ministarstva vanjskih poslova BiH, Regoje nije mogao saopćiti identitet poginulih i povrijeđenog.

Kako su prenijeli neki mediji, nesreća se dogodila jutros u gradu Lomža, oko 150 kilometara od Varšave.

TROJICA NAVIJAČA KOJI SU POGINULI U POLJSKOJ IZ USK-a

BIHAĆ, 16. oktobra (FENA) – Trojica navijača Bosne i Hercegovine (BiH), koji su jutros poginuli u saobraćajnoj nesreći vraćajući se s utakmice u Litvaniji, koja se dogodila u poljskom gradu Lomža udaljenom 150 kilometara od Varšave, su iz Unsko-sanskog kantona (USK).

Potvrđeno je to Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) USK-a od Ambasade BiH u Poljskoj. Dvojica poginulih su iz Velike Kladuše, a jedan iz Bosanske Krupe, podaci su Kantonalnog MUP-a, kojim trenutno raspolažu.

U automobilu su, bila četvorica mladića, od kojih je jedan povrijeđen i smješten u bolnicu u Lomži. Podatke o njemu u MUP-u nisu imali. Prema pisanju poljskih medija, poginuli mladići su imali 23, 25 i 27 godina, dok je povrijeđeni mladić 26-godišnjak.

Nezvanično doznajemo da su poginuli Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, a povrijeđen Adi Ćoralić.

U svojoj posljednjoj izjavi Hasib je poželio da ne bude saobraćajnih nesreća

Hasib Mahmić, jedan od trojice mladića iz Bosanske krajine, koji su jutros poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, u posljednjoj izjavi u anketi portala SportSport.ba, poželio je da se svi navijači u našu zemlju vrate živi i zdravi i da ne bude saobraćajnih nesreća.

“Nadam se da neće biti puno alkohola za ovaj dan i volio bih da se svi u miru i veselju vratimo u Bosnu, živi i zdravi i da ne bude saobraćajki, jer je stvarno ogromno bilo saobraćajki danas na cestama…. Jedino što želimo našim navijačima da se sretno, u miru i rahatluku vrate kući, svojim familijama i porodicama i da proslave ovaj Bajram…”, rekao je, između ostalog, Mahmić.

U nesreći na poljskoj cesti smrtno su stradali i Vildan Pehlić i Almir Kasumović, a povrijeđen je Adis Ćoralić.

Mahmić je bio vođa navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, a uskoro se planirao oženiti. Želja mu je bila da se to desi u Brazilu.

Pročitajte i ovo

Sretan dan državnosti

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.