Uskoro bi u Hrankoviću mogao biti riješen problem vodosnabdijevanja !

Potpisan ugovor o nastavku izgradnje vodovodne mreže u Tesliću

TESLIĆ – Predstavnici opštine Teslić i banjalučkog preduzeća “Eko evro tim” potpisali su danas ugovor za proširenje vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj lokalnoj zajednici, vrijednosti oko 4,1 milion KM.

Zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković rekao je novinarima da je rok realizacije projekta 15 mjeseci, a da su sredstva obezbijeđena od Evropske investicione banke u okviru generalnog projekta vodosnadbijevanja “Fišer”.

Stanković pojašnjava da je riječ o realizaciji vodosnadbijevanja čečavskog kraja i mjesnih zajednica Gornji Hranković, Ukrinica, Rastuša, Radnja i Osivica.

On je naveo da će biti izgrađeno šest rezervoara sa pumpnim stanicama, zatim rezorvoar u Stjenjaku kapaciteta od 2.500 kubika, te postavljeno 37 kilometara vodovodnih cijevi.

Napominje da je riječ o nastavku realizacije generalnog projekta vodosnadbijevanja Teslića, čija je prva faza završena prošle godine.

Stanković je najavio da će odmah nakon realizacije projekta početi izgradnja sekundarne vodovodne mreže, čija je projektna dokumentacije završena.

– Sekundarnu vodovodnu mrežu ćemo raditi u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica od kojih očekujemo i finansijsku podršku – rekao je Stanković.

Direktor “Eko evro tima” Zoran Vučenović očekuje da će biti ispoštovan rok izgradnje s obzirom da ovo preduzeće upošljava 200 radnika, raspolaže svom neophodnom opremom, te bogatim iskustvom sa više od 700 kilometara postavljene vodovodne mreže.

(Hrankovic.eu/srna)

Pročitajte i ovo

Podignuta optužnica protiv državljanina Srbije za ratne zločine u Tesliću

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine, podigao je optužnicu protiv Nebojše Mirovića zvani “Nešo i …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.