U Saudijskoj Arabiji uhapšeno 46 osoba zbog napada na poslanikovu džamiju

Zbog povezanosti s bombaškim napadom, koji je izveden u julu prošle godine u blizini Poslanikove džamije u Medini, privedeno je 46 osoba, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Saudijske Arabije.

Mansur et-Turki, glasnogovornik Ministarstva, izjavio je da su u januaru izveli raciju u mjestu En-Nesim u Džedi gdje je utvrđeno da je ovaj napad povezan s drugim terorističkim aktivnostima.

Turki je kazao da je eksploziv koji je koristio bombaš-samoubica u napadu u blizini Poslanikove džamije povezan s terorističkom ćelijom Harazat.

Dokazano je i da postoji povezanost ove terorističke ćelije s napadom na parkingu bolnice Suleyman Fakih iz jula prošle godine.

Poručeno je da su uhapšene osobe povezane s terorističkom organizacijom ISIS. Među 46 privedenih osoba 32 osobe su državljani Saudijske Arabije, 14 Pakistana, Jemena, Afganistana, Egipta, Jordana i Sudana.

U napadu izvedenom 4. jula prošle godine u Medini poginulo je šest, a ranjeno deset osoba. Među smrtno stradalim i povrijeđenim osobama nalaze se pripadnici sigurnosnih snaga i civili.

Pročitajte i ovo

VIDEO//U Turskoj izvršen vojni udar.Čuju se pucnji iz aviona i helikoptera

Snimci iz Turske: Pucnjava iz helikoptera, avioni iznad Istanbula, tenkovi na ulicama Nakon što je …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.