FOTO // Šeiku iz Bahreina izgorjeli automobili vrijedni milion funti

Jedan šeik iz Bahreina je objavio da je pretrpio štetu od milion funti (1,4 miliona eura) kada je njegova garaža puna luksuznih automobila izgorjela u podmetnutom požaru.

U garažu u kojoj je šeik Mohamad čuvao automobile u Birminghamu, u Velikoj Britaniji, provalilo je pet ljudi, pošto su velikom, industrijskom električnom brusilicom prosjekli kapiju. Policija traga za njima.Lamborgini Hurakan, Rols-Rojs Fantom i Rols-Rojs Goust su među izgorjelim automobilima, a ogromna je i šteta na samoj zgradi od požara, prenio je u nedjelju britanski sajt METRO.

Od 18 izgorjelih automobila, svega dva su pripadala šeiku, ali on nije rekao koji su to.

Ostali automobili su u vlasništvu birmingemskih firmi, od kojih je jedna, “VIP Chaffeurs”, izgubila nekoliko automobila, među kojima i “lamborgini” od 205.000 funti (282.000 eura).

Predstavnik te firme je izjavio da njen opstanak nije izvjestan nakon požara.Šeik Mohamad je rekao da ne vidi razlog za napad i da smatra da njegova garaža nije bila slučajna meta.Šeik je tu zgradu kupio 2013. godine i u popravke i adaptaciju je uložio 195.000 funti (270.000 eura).

 

 

 

 

(federalna.ba)

Pročitajte i ovo

FOTO// Svečano otvorena džamija Ferhadija

Presjecanjem crvene vrpce i svečanim programom otvorena je džamija Ferhadija u Banjoj Luci, koja je …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.