Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Svjetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine šokirala je rukometni svijet. Naime, naši rukometaši su se preko Islanda plasirali na Svjetsko prvenstvo, što je najveći uspjeh rukometnog sporta od nezavisnosti naše države.

Izabranici Dragana Markovića uspjeli su u onom o čemu su sanjali svi zaljubljenici u rukomet. Plasirali su se na Svjetsko prvenstvo, te su Bosnu u Hercegovinu bacili u trans par sati prije historijskog susreta fudbalske reprezentacije.

Najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh su svakako Dragan Marković i njegov stručni štab, te hrabri reprezentativci, no ne treba zaboraviti ni generalnog sekretara Smaju Karačića, koji je i u momentima kada su svi digli ruke od Zmajeva, istim i pored nezavidne finansijske situacije, obezbjeđivao idealne uslove za pripreme.

“Šta da vam kažem, za ovo čovjek živi, za ovo se radi. Svih 60 minuta sam bio kao na iglama, a kada je sirena označila kraj susreta, suze su mi krenule. Konačno smo uspjeli”, za SportSport.ba iz Islanda govori Karačić.

“U svlačionici je ludilo. Hvala svima, hvala selektoru, njegovim saradnicima, hvala ovim momcima koji su ponos naše države”, dodao je Karačić.

 
(http://sportsport.ba/)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.