Predstavljen novi iPhone: Apple zvanično otkrio novi telefon od 4 inča

Magazin The Verge je nakon današnje prezentacije kompanije Apple među prvima došao do najiščekivanijeg uređaja – iPhonea SE

U kratkom videu novi Appleov smartphone je upoređen sa iPhoneom 5 od kojeg se dizajnerski uopće ne razlikuje, ali koji po performansama primjetno odskače od svog starijeg brata.

Sličnosti sa iPhoneom 5 se zaustavljaju kod fizičkog izgleda, a već po testiranju kamere uviđa se značajna prednost. Kamera od 12 megapiksela je prema riječima Vergevog testera odlična, mada joj nedostaje opcije 3D Toucha koja egzistira na iPhoneu 6 sa kojim dijeli isti procesor. To znači da je novi i jeftiniji iPhone jednako brz kao flagship 6 i 6S.

The Verge zaključuje kako je novi iPhone odličan za korisnike kojima ne treba velik uređaj, ali koji žele iskustvo pravog i kvalitetnog Appleovog uređaja koji bi se na policama širom svijeta trebao pojaviti već u aprilu.

Specifikacije

Novi iPhone posjeduje displej od četiri inča na rezoluciji od 1136 x 640. Cijeli uređaj pokreće procesor A9 u pratnji sa 2GB RAM-a i internom memorijom od 16, odnosno 64 GB.

Stražnja kamera pravi fotografije od 12 megapiksela, dok se prednja oslanja na tehnologiju koja omogućava 1,2 megapiksela. Baterija bi trebala bez problema trajati i do 13 sati. Uređaj teži oko 113 grama, posjeduje Fingerprint senzor i koštat će 399 dolara.

(klix)

Pročitajte i ovo

Dokazuju da je BiH zemlja pametnih ljudi: Medalje za bh. inovatore!

Sa tri zlatne, tri srebrene i jednom bronzanom medaljom, od ukupno osam predstavljenih inovacija, bh. …

Komentariši

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.