Obavijest od organizacije”Za bolji Hranković”

Poštovani posjetioci.Dobili smo jednu obavijest od organizacije”Za bolji Hranković” koju prenosimo u cijelosti.

POŠTOVANI Hrankovljani i Hrankovke. Pošto očigledno postoji potreba da se pojasni namjera udruženja, ovim putem ukratko pojašnjenje. Ideja o osnivanju udruženja je nastala poslije prve fešte kod škole na liplju. Sjela je ekipa etuzijasta koja je vidjela da je veliki potencijal u ljudima koji imaju želju odraditi neke stvari da bi u selu život bijo lakši i udobniji.Poslije godinu dana dogovorena je druga fešta i donesena je odluka da se udruženje oficijalno registruje što je i odrađeno.

Oni koji prate udruženje imali su prilike da vide registraciju. Odmah bi se zahvalio ljudima koji su podržali prvu a i drugu feštu. Od tada su pristizale reakcije mještana, samo pozitivne, tako da je donesena odluka da se prikuplja članarina jer svaka organizacija mora imati izvor prihoda pa tako i ova.Određeno je da se za godinu dana plaća €120 to jeste €10 mjesečno. Uz napomenu da to nije fiksno, znači sve je na dobrovoljnoj bazi (koliko ko može halaliti) Još samo da pojasnim šta i kako financira udruženje.

Sa pomenutim članarinama i dobrovoljnim prilozima koje se samo mogu uplatiti preko računa (znači nikako u ruke bilo kome) Zamisao udruženja jeste da svremena na vrijeme uoči potrebe u selu i pokuša da uz pomoć svojih aktivista odradi to javno i potpuno transparentno i dostupno na uviđaj svakom stanovniku sela. Kao na primjer pomoć u izradi projekta za izgranju puta memići,brezici. Ili čišćenje snijega u periodu januar 2018 do januara 2019 godine. Sve teansakcije (uplate i isplate) javno će biti objavljenje a krajem godine i kompletan izvještaj. Male su to stvari ali do sada nije bilo ništa tako da je bolje bilo šta nego ništa. Udruženje vidi mogućnost da u periodu od januara do augusta aktivira 100 ljudi koji bi ne samo plaćali članarinu, nego i aktivno učestovali u radu udruženja. Ja vas selamim i molim da ako bilo ko ima kakvo pitanje u vezi sa udruženjem, bez ustručavanja javno postavi.. Veliki selam, “UDRUŽENJE ZA BOLJI HRANKOVIĆ”

U nastavku vam postavljamo brojeve računa na koje se mogu izvršiti uplate i dobrovoljni prilozi.

“Račun za uplate u Bosni i Hercegovini”

UDRUŽENJE ZA BOLJI RANKOVIĆ

1405011130001818

Račun za uplate iz inozemstva

UDRUŽENJE ZA BOLJI RANKOVIĆ

TITOVA BB ; JELAH-TEŠANJ

IBAN code: BA391405011200505492

SWIFT code : SABRBA22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za sve nejasnoće i pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Sa poštovanjem

Udruženje za bolji Hranković

Pročitajte i ovo

VIDEO// U Hrankoviću održan Bajramski vatromet

I ove godine se u Hrankoviću na prigodan način obilježio dolazak našeg najvećeg blagdana Kurban …

Komentariši

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.