Nakon 24 godine uhvaćen srbski zločinac za ubistvo hrankovljana

Zoran Pantić, koji se tereti za ubistvo šesteročlane porodice Isić iz Teslića, a koji je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švicarskoj.  

Ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku, izjavila je za medije Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

– Pripadnici Uprave kriminalističke policije su, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali traženo lice u Švicarskoj, gdje je sklopio brak s njihovom državljankom, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo. Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lične dokumente na njegovo ime – Dalibor Pantić. Oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije – istakla je Miljanović.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija pripadnika Uprave kriminalističke policije MUP-a manjeg entiteta o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su uhapsili bjegunca i u toku je njegova ekstradicija.

Zoran Pantić je s više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šesteročlanoj muslimanskoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koji su se nalazili u hotelu “Krin” u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko rijeke Drine, na teritorij Srbije.

Pantić je s još nekoliko osoba povezao članove ove porodice kamionom TAM prema rijeci Drini. U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocjenosti.

Porodicu Isić dovoze u mjesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršilaca zločina, gdje je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno dijete, a zatim je pušku dao Pantiću, koji je ubio muškarca, ženu i dijete.

Tijela su pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podijelili novac i dragocjenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić. Pantić je na taj način počinio produženo krivično djelo ubistvo i krivično djelo teška krađa, zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i deset mjeseci.

On je pobjegao iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. oktobra 1995. godine i otad je bio nedostupan organima manjeg entiteta.

(Hrankovic.eu/Avaz.ba)

Vezani članak:Tragedija familije Isić

Pročitajte i ovo

FOTO// Hajirli akcija u Hrankoviću

Danas je u Hrankoviću, a na prijedlog efendije Amira,urađeno još jedno hajirli djelo.Naime,Amir.ef. Muminović je …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.