Na današnji dan je kukavički ubijen Hrustan Suljić iz Hrankovića

Na današnji dan prije tačno 15.godina je kukavički iz zasjede ubijen naš brat,komšija i prijatelj Hrustan Suljić.

Prije 15.godina ili tačnije 02.Decembra 2004 godine ispred kućnog praga iz zasjede je ubijen naš dobri i vrijedni Hrustan Suljić (1962) iz Hrankovića.

Hrustan je bio voljen i cijenjen od mještana Hrankovića .Nakon završetka agresije bio je među prvim povratnicima koji su se vratili u svoje rodno mjesto i na svoje ognjište.

Odmah po povratku aktivno se angažirao na procesu povratka ostalih povratnika i obnavljanju infrastrukture u Hrankoviću. Pamtimo ga kao najzaslužnijeg u akcijama asvaltiranja puteva u Hrankoviću kao i pokretanju akcije za izgradnju spomen obilježja Šehidima Hrankovića.Još puno akcija je bilo u planu ali nažalost sa njegovim ubitstvom je i u Hrankoviću prestao život.

Uvjek ćemo se sjećati ovog dobričine koji je imao vremena za svakoga ponaosob i koji je imao strpljenja saslušati sve mještane i pokušati riješiti probleme.

Te kobne večeri 2. decembra 2004. godine Hrustan Suljić je sa ocem, suprugom i djecom bio u kući. S njima su bile i komšije. Nekoliko minuta nakon 21 sat komšije su krenule svojoj kući. Hrustan je izašao u dvorište da ih isprati, čekajući potom suprugu da ponese veš koji je bio na štriku iza kuće. Tada je iz mraka odjeknuo pucanj. Hrustan Suljić je zadobio smrtonosnu, prostrjelnu ranu u predjelu grudnog koša.

Poštovani posjetioci molimo Vas da se svi skupa Fatihom sjetimo našeg Hrustana i zamolimo Uzvišenog gospodara da našem Hrustanu podari najljepše mjesto u Džennetu među ostalim Šehidima .Amin

Neka mu je vječni rahmet i Hvala.

Inna Lillahi ve inna ilejhi Radži’un – Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo

Pročitajte i ovo

FOTO// Hajirli akcija u Hrankoviću

Danas je u Hrankoviću, a na prijedlog efendije Amira,urađeno još jedno hajirli djelo.Naime,Amir.ef. Muminović je …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.