Ljiljani će biti, sve drugo će proći

Ljiljani će opet biti na tribinama pa makar ih morali tetovirati na leđima, na prsima pa ako treba i na čelu – See more at: http://www.24sata.info/sport/navijaci/177297-bhfanaticos-ljiljani-ce-biti-sve-drugo-ce-proci.html#sthash.GbVsAjJg.dpuf

Ljiljani ce opet biti na tribinama pa makar ih morali tetovirati na ledima, na prsima pa ako treba i na celu

Predstavnici navijacke skupine ”BH Fanaticos” smatraju da je ponašanje policijskih službenika u Vitezu prema navijacima Bosne i Hercegovine i prema simbolima Republike BiH, prije i tokom kvalifikacijskih susreta rukometne reprezentacije BiH protiv Latvije i Estonije, sramotno, ponižavajuce i diskriminirajuce. Prenosimo njihovo saopcenje.

“Mi kao navijacka skupina BHFanaticos moramo da se oglasimo o sramotnom ponašanju i sramotnim dešavanjima prije i tokom kvalifikacijskih susreta rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Vitezu 02.01.2014. protiv Latvije i 08.01..2014. protiv Estonije.

Ponašanje Policijskih službenika PP Vitez prema nama navijacima Bosne i Hercegovine i prema simbolima i zastavama Republike Bosne i Hercegovine je bilo naprosto ponižavajuce i diskriminirajuce. Nazivali su nas raznim ružnim imenima a zastavu sa Ljiljanima su nazivali teroristickom zastavom nepoželjnoj na utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine u Vitezu.

Sve to krijuci se iza sigurnosnih razloga i navodeci kako ova zastava može izazvati nacionalnu i vjersku mržnju i netrpeljivost.

Iz istih razloga sve zastave i svi navijacki rekviziti sa oznakama Ljiljana su oduzimani na ulazu u dvoranu.

Nakon ulaska u dvoranu primjetili smo nekoliko navijaca u dresovima Republike Hrvatske i obilježjima hrvatskog naroda.

Obracamo se prvenstveno vama gospodine Ljubane Frljicu, vi koji ste zapovjednik PP Vitez i ciji je šovinisticki, diskriminacijski scenario provoden protiv navijaca Bosne i Hercegovine i njenih obilježja.

Po kojem zakonu zabranjivate unošenje zastave sa Ljiljanima, po kojem zakonu i sa kojim pravom vaši Kerberi ispred dvorane nazivaju ovu zastavu teroristickom, po kojoj logici ova zastava i ova obilježja mogu izazvati nacionalnu i vjersku netrpeljivost i mržnju!?

Po kojem zakonu ovu zastavu nazivate ilegalnom i zabranjenom?

Vjerovatno ste vodeni vlastitom mržnjom prema državi Bosni i Hercegovini, državi u kojoj živite i radite, vjerovatno ste vodeni vlastitim šovinizmom i ekstremizmom prema svemu što je neHrvatsko.

Vjerovatno iz ovih razloga vam smetaju i obilježja Bosne i Hercegovine i njena zastava pod kojom je Republika Bosna i Hercegovina priznata pod okriljem Ujedinjenih Nacija, zastava srednjevjekovne Kraljevine Bosne i Hercegovine pod dinastijom Kotromanica, zastava koja je predložena i usvojena upravo od strane hrvatskog naroda na Skupštini Republike Bosne i Hercegovine prije rata 1992.

Za razliku od vas i vaših sljedbenika, mi kao navijacka skupina nismo nacionalisti i nismo politicki optereceni a kao dokaz vam navodimo našu toleranciju prema skupini momaka koja je ušla u dvoranu sa Hrvatskim obilježjima. Nama oni nisu smetali, ni oni ni njihova obilježja jer su dobrodošli svi koji su prijateljski rapoloženi i opredjeljeni.

Zastava sa Ljiljanima je za nas simbol Bosne i Hercegovine od srednjeg vijeka pa do danas i ona je simbol svih njenih gradana koji Bosnu i Hercegovinu prihvataju kao svoju državu.

Simbol svih njenih gradana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, bez obzira kako se zovu i kojem se Bogu mole.

Tu simboliku nam ne možete oduzeti, ne možete je zabraniti ni vi, ni bezumnici slicni vama, bez obzira na sve vaše napore i pokušaje.

Ne može nam je oduzeti ni gospoda Ceric i Ganic privatizirajuci je i proglasavajuci je zastavom svih Bošnjaka na tamo nekakvom Kongresu Bošnjaka cijelog svijeta. Niko nam to ne može zabraniti ni oduzeti.

Sve te vaše maloumne pokušaje možete objesiti macku o rep.

To je Naša zastava, zastava naših potomaka koji ce je preuzeti od nas i voljeti isto onako kako je mi volimo, nositi u srcu kao što je mi nosimo.
To je naša zastava: ZASTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

Moramo vam reci i da nismo nešto posebno iznenadeni niti ljuti na vaše postupke i vaše ponašanje jer nam je drago da ste pokazali svoje pravo lice. Lice ŠOVINIZMA I MRŽNJE.

Na zadnjoj utakmici smo odustali od unošenja naših simbola u dvoranu jer nismo željeli praviti nerede pred važnu utakmicu naše reprezentacije, nismo htjeli kvariti i propustiti slavlje naših reprezentativaca. Nismo htjeli pogaziti svoj Obraz jer smo tako obecali.

Ima još utakmica, na stotine, na hiljade, rukometnih, nogometnih, košarkaških i mnogih drugih. Vijorice se naši Ljiljani opet na tribinama i u Vitezu i Visokom , Goraždu, Mostaru, širom citave Evrope i svijeta. To vam obecavamo pred Bogom i pred ljudima.

Ljiljani ce opet biti na tribinama pa makar ih morali tetovirati na ledima, na prsima pa ako treba i na celu. Bilo kako ali LJILJANI ce se opet vijoriti. Za Nas, za sve one koji vole Bosnu i Hercegovinu, za sve one koji nisu zadojeni mržnjom i šovinizmom, za sve Nas i za Našu djecu i buduce generacije.

LJILJANI CE BITI, SVE DRUGO CE PROCI”

BHFanaticos

Pročitajte i ovo

Adnan Ćatić po peti put u karijeri osvojio titulu prvaka svijeta

Adnan Ćatić (Felix Sturm) po peti put u karijeri osvojio je titulu prvaka svijeta u …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.