FOTO/VIDEO-Radovi na sanaciji vodovoda teku po planu

VODA JE IZVOR ŽIVOTA

Kaže Allah, dželle še’nuhu, u 30. ajetu Sure El-Enbija’:

…وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلاَ يُؤْمِنُونَ

…Od vode smo stvorili sve živo. Pa zar neće vjerovati?

Dragi naši hrankovljani i hrankovke,ovim tekstom želimo da Vas obavijestimo o toku radova koji se uz Allahovu pomoć izvode na sanaciji vodovodne mreže u našem zavičaju.

Već smo pisali o ovim akcijama preko naše Facebook stranice,ali ovdje želimo da sve skupa sumiramo i predstavimo dosadašnje radove potkrijepljene video snimcima i fotografijama koje smo dobili sa lica mjesta.

Posebne riječi zahvale upućujemo hadži Huseinu Isiću kao i Halilu Šakanoviću koji su u odboru za vodu i koji nas redovno izvještavaju o toku ove akcije i šalju nam video snimke,fotografije i izvještavaju nas o radovima.

Iako u zadnje vrijeme radove otežava nevrijeme i kiša koja neprestano pada,do sada se uradilo puno posla i to će te moći vidjeti u priloženim snimcima.

Posebno smo radosni što se ovoj akciji odazvao veliki broj hrankovljana i ostalih ljudi dobre volje,koji su materijalnim sredstvima stali iza ove akcije sve u želji kako bi mještani Hrankovića nakon dugo godina dobili čistu i ispravnu vodu koja je neophodna za život i opstanak. Od srca im se svima zahvaljujemo i upućujemo dovu Uzvišenom Allahu da im ukabuli i u dobro upiše ovo njihovo dobro djelo i da im uveća njihov imetak. Amin!

Radove na ovom projektu izvodi Karabegović Ibrahim,nama poznatiji kao CAJO koji je do sada radio na više projekata u našem Hrankoviću pa tako nesumnjamo da će i ovaj projekat ostati nezavršen i kvalitetno odrađen.

Mi ćemo Vas i dalje izvještavati o toku ove akcije a u nastavku možete pogledati dosadašnje video snimke i fotografije koje smo dobili iz našeg Hrankovića.

Pročitajte i ovo

FOTO/VIDEO-Danas uz Allahovu pomoć završeno ozvučenje na našoj džamiji

Danas su uz Allahovu pomoć i donaciju naših dobrih ljudi,završeni radovi na izmjeni razglasa u …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.