FOTO// U toku postavljanje javne rasvjete u pojedinim dijelovima Hrankovića!

Mi smo se raspitivali na koji način i kako funkcioniše elektrifikacija našeg rodnog mjesta i po kojim kriterijima se određuje odabir i dionica koja dobija javnu rasvjetu?

U pojedinim dijelovima ili zaseocima Hrankovića je u toku postavljanje javne rasvjete.

U zadnjih mjesec dana ovom akcijom,javnom rasvjetom su obasjani zaseoci Potočani,Mumići a prema zadnjim informacijama koje smo dobili u toku je i realizacija dijela oko Šehidske česme,to jest od raskrsnice za Potočane i prema džamiji.

Mi smo se raspitivali na koji način i kako funkcioniše elektrifikacija našeg rodnog mjesta i po kojim kriterijima se određuje odabir i dionica koja dobija javnu rasvjetu?

Kontaktirali smo Halila Šakanovića koji je i sam aktivno uključen u ovu akciju i on nam je malo bliže objasnio kako sve funkcioniše.

Prema njegovim riječima,sva rasvjeta koja je do sad postavljena,postavljena je isključivo samoorganizovanjem mještana. Ako se sjećamo,prvo je par sijalica postavljeno oko džamije zatim u dijelu puta koje mi nazivamo kao “Ganići”.

Ovaj put grupa mještana se organizovala i prikupljanjem sredstava obezbjedili su rasvjetu u zaseoku potočani.Ovaj projekat je trajao u dvije etape.

Prvu etapu su pokrenuli Beginović Jusuf i Delić Bajro koji su pokrenuli ovu akciju i uz pomoć mještana uspjeli završiti rasvjetu kroz mumiće,potočane (od Aline bivše kafane do Halilove ili do Dudine kuće).

U drugoj etapi je nastavljeno dalje od Halilove kuće prema raskrsnici i za tu dionicu se zauzeo Halil Šakanović koji je kontaktirao mještane kako bi prikupili novčana sredstva. Na kraju je zafalilo 500 KM i tu su u pomoć priskočili naši dobri hrankovljani Karabegović Hajrudin-Ćudi i Karabegović Šemsudin, tako da je i ta dionica fala Bogu rješena.

Od raskrsnice kod Šehidske česme prema džamiji do Fadila Smajkovića kuće je također postavljeno 5 lampi sa stubovima i to su financirali 3 čovjeka:Smajković Fadil i Smajković Husein dvije bandere i dvije sijalice a Smajković Mirso jednu sijalicu.

Prema našim informacijama u toku su i prepreme za postavljanje rasvjete u zaseoku “Ćatići”

Interesovale su nas i cijene po instaliranoj lampi.

Prema Halilovim riječima a i prema računima koje smo dobili od njega na uvid,mogli smo zaključiti sljedeće:

Firma koja izvodi radove i koja je ceritificirana od strane opštine je firma “MIS” iz Teslića.

Cijena jedne lampe LED rasvjete iznosi 235 KM sa kablom i postavljanjem a garancija na lampu je dvije godine.

Ukoliko je potrebna bandera onda se ekstra plaća za banderu, a cijena za sijalicu,banderu i montažu košta oko 550 KM.

U svakom slučaju ovo je za svaku pohvalu i želimo se zahvaliti svima koji su učestvovali u ovom hajirli djelu i tako doprinijeli da naše selo izgleda ljepše,veselije a prije svega sigurnije.

Ovom prilikom želimo pozvati sve hrankovljane koji su u mogućnosti i koji osjećaju ljubav prema rodnom mjestu,da se svi malo trznemo i da instaliramo rasvjetu barem ispred svojih kuća gdje već postoje bandere. Kasnije svi zajedno možemo se potruditi i zajedničkim snagama završiti i ostale dijelove kako bi Hranković bio kompletno osvijetljen.

U nastavku možete pogledati spiskove i račune koje smo dobili od Halila Šakanovića koji nam je poslao i detaljno objasnio o realizaciji ove akcije i zahvaljujemo mu se od srca.

(Hrankovic.eu)

Pročitajte i ovo

FOTO/VIDEO-Danas uz Allahovu pomoć završeno ozvučenje na našoj džamiji

Danas su uz Allahovu pomoć i donaciju naših dobrih ljudi,završeni radovi na izmjeni razglasa u …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.