FOTO// U Hrankoviću proučen mevlud povodom godišnjice džamije

Mevlud Hrankovic-2017-1

Danas je u Hrankoviću poslije podne namaza u prepunoj džamiji proučen mevlud povodom 14 godišnjice od otvaranja nove džamije u ovom džematu, na istom mjestu gdje je 03.Augusta 1992 godine do temelja srušena naša stara džamija od strane srbo-četničkih fašista.

Svojim povratkom u svoje rodno mjesto odakle su protjerani, džematlije su prvo počeli sa gradnjom džamije pa tek onda izgradnjom i obnovom svojih kuća, tako da je ova naša džamija prva otvorena na području medžlisa Islamske zajednice Teslić.

Mevlud je obavljen poslije podne namaza u prepunoj džamiji,što smo i na ovaj način pokazali svoju ljubav prema vjeri i svoju snagu u džematu.
Poslije ašereta, dobrodošlicu je uputio Amir ef.Muminović koji je u svome govoru istakao ljubav svojih džematlija prema svojoj vjeri ,svojoj domovini,prema svome džematu i džamiji .
Današnji predavač pored gl.imama Džafer ef. bio je Hfz.Husein ef.Čajlaković koji je uvijek rado slušan.
Na kraju mevludskog programa ašere je proučio Rifet ef.Isić koji je porijeklom iz ovog džemata.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj a u nastavku možete pogledati galeriju fotografija sa današnjeg mevluda koje smo dobili iz našeg džemata kao i od našeg džematlije Muje Isića.

 

(Hrankovic.eu)

Pročitajte i ovo

FOTO// Danas se u Hrankoviću počelo sa radom druge dionice ograđivanja harema

U Hrankoviću se danas počelo sa radovima na ograđivanju druge dionice harema prema mljekari. Nakon …

Komentariši

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.