FOTO // Izlet polaznika mekteba na Vlašić

U subotu 10. februara 2018. godine Medžlis Islamske zajednice Teslić na čelu sa glavnim imamaom Sifet ef. Hadžićem organizovao je jednodnevnu ekskurziju za polaznike mektebske nastave na Vlašić. S obzirom da ove godine nismo imali duži zimski raspust odlučili smo da makar jedan dan provedemo svi zajedno u opuštenoj atmosferi i da napunimo baterije za nove izazove koji nam slijedi.

Sabah-namaz obavili smo u džamiji u Stenjaku i uz kraći odmor u Zenici naš put je vodio direktno na planinu iznad Travnika. Uz dosta igre, skijanja i sankanja proveli smo ovaj nezaboravni dan koji je veoma brzo protekao iako nismo pravili pauze osim za ručak i podne i ikindiju namaz koje smo obavili u džematu u jednom od Vlašićhih hotela.

U sastavu ovog izleta odlučili smo da posjetimo i prelijepu džamiju Bosna u Zenici gdje das je srdačno dočekao i ugostio mutevelija i mjesni imam Hasan ef. Kozlić. Tu smo obavili akšam i jaciju u okviru kojih nam se obratio Hasan ef. i prenio nam nekoliko informacija o džamiji i džematu u kojem smo se zatekli.

U veoma veseloj atmosferi hajirli smo se vratili svojim kućama.

Enver ef. Gondžić

 

(miz-teslic.ba)

Pročitajte i ovo

FOTO// U Tesliću obilježen Dan nezavisnosti BiH

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u četvrtak 1. marta 2018. godine u centralnoj džamiji …

Komentariši

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.