Foto Arhiva

FOTO-DOKUMENTI // Marinko Đukić u ratu “čistio” Hranković

Veliki broj dokumenata je u zadnje vrijeme zahvaljujuću Azizu Tafri izašlo na vidjeo o zločincima i zločinima iz Teslića.Ovaj put donosimo dokumente o Marinku Đukiću,koji je “čistio” Hranković i koji je za vrijeme napada dovlačio municiju,mine za ručne bacače i zolje i koji je usput hvatao muslimane da bi kasnije bili ubijani i maltretirani u policijskoj stanici u Tesliću.
Žalosno je da isti taj Marinko Đukić  iz Teslića,navodno i dan danas radi po kućama u Hrankoviću.Kada ćemo već jednom doći pameti?

UBIJANJE ZATVORENIKA

Evo kako je dotični Marinko Đukić pisao o dešavanjima u tom vremenu:

Prvi dan čišćenja sela Gornji Ranković,ja sam gore povremeno odlazio vozeći municiju,mine za ručne bacače,zolje i drugu opremu,
navečer kad smo se vratili u SJB Teslić,razočarani zbog neuspjeha akcije u kojoj su ranjena tri pripadnika rezervnog i aktivnog sastava milicije,a život izgubio Babić Pero,sin Zdravka iz Teslića,rezervni milicioner,
jer jedinice srpske vojske nisu obavile svoj dio zadatka koji je dogovoren,sjedili smo u kancelariji kod načelnika,načenik Kuzmanović Dušan,Markočević predrag,Spasojević Živko,Savić Milan i Nikolić Radisav.

Svi smo razgovarali o protekloj akciji.U jednom trenutku,nesjećam se tačno koji milicionar,ušao je u kancelariju i rekao da je “Piko”
izveo neka lica iz pritvora,te da je iste nemilosrdno tukao ispred stanice i nagonio pripadnike izviđačke jedinice čiji je dio bio ispred stanice,vojne policije i milicije da iste tuku,
te da je moguće da među pretučenima ima i mrtvih.U prvi mah jednostavno nismo mogli povjerovati takvoj informaciji.
Nesjećam se tačno koga smo poslali da vidi dali ima mrtvih,ali nam je rečeno da ima osam mrtvih lica,koja su,dok smo sišli bila prenesena u prostorije pritvora.
U potpisu:

Ovlašteno službeno lice
Marinko Đukić

U prilogu možete pogledati i dokumenat potpisan od strane Đukića

marinko_Djukic_dokument2

 

 

 

KOLAC ZA “DOSTOJANSTVO” REPUBLIKE SRPSKE-HOĆEMO LI ZABORAVITI I OPROSTITI OVAJ KOLAC

Jedno popodne,datuma se ne sjećam,niti lica, “Piko” i “Bato” su tukli dvojicu privedenih ispred stanice.Piko je tukao palicom gumenom a “Bato” nekakvom letvom.Kad je letva pukla,”Bato” je opsovao majku Bošku Filipoviću,aktivnom milicionaru,i rekao mu:” Šta si mi ovo donio,nađi mi pravi kolac,hoćeš li da tebe tučem?.”To je gledao veći broj milicionara(aktivnih i rezervnih) ali se niko nije smio javiti.

 

dokument_marinko Djukic

 

 

 

Dragi naši teslićani i teslićanke.Dokle ćemo držati u sebi saznanja o ovim zločincima i zločinima od naših komšija koji su nas maltretirali,silovali,ubijali?.
Dali ćemo napokon smoći snage i pomoći da se ovi zlotvori napokon osude za svoje zločine koje su počinili? Puno je zločina učinjeno na nedužnim građanima teslića.
Pomozimo da se istina sazna,zločinci kazne,ubice i silovatelji osude,jer ako prešutimo,sutra će nam se isto ponoviti.
Ovom prilikom molimo sve koji imaju bilo kakva saznjanja da ista dostave gospodinu Azizu Tafri koji priprema knjigu “Zločini u Tesliću”.

Ovaj hrabri čovjek je nakon više od 20 godina došao u posjed dokumenata koji dokazuju o zločinima u Tesliću.
Pišite mu na e-mail adresu aziztafro@gmail.com isto tako možete pratiti profil na društvenoj mreži Facebook gdje Aziz svakodnevno iznosi dokumente i dokaze o zločinima u Tesliću.

Aziz Tafro

 

 

 

 

Molimo Allaha Dž.Š. da svim žrtvama Teslića, koje su ovi zločinci pobili,podari lijepi džennet,a zločincima podari najveću moguću kaznu na ovom svijetu a džehenem na drugom svijetu.Amin.

Pročitajte i ovo

FOTO//VIDEO-Završena obnova Šehidske česme u Hrankoviću

Uz Allahovu pomoć,završeno renoviranje Šehidskog obilježja u Hrankoviću. Ovih dana je privedeno kraju renoviranje Šehidskog …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.