FOTO// Amir ef. posjetio Nijaza Huskića koji se nalazi u prihvatnom centru Duje

Hrankovački imam Amir ef. Muminović ,danas je posjetio našeg hrankovljanina Nijaza Huskića koji se već duže vrijeme nalazi u prihvatnom centru Duje kod Doboja.

Inače,Nijaz je nedugo po završetku rata obolio od PTSP Sindroma,a pošto je nedostajalo sredstava za njegovo liječenje,Amir ef. ga je uspjeo smjestiti u prihvatni centar “Duje” kod Doboja gdje se i danas nalazi.

Prihvatni centar “Duje” djeluje kao Centar za zbrinjavanje i rehabilitaciju svih kategorija stanovništva koje se nalazi u stanju socijalne potrebe. Trenutno, Prihvatni centar “Duje” ima kapacitet od 500 mjesta, i sastoji se od jedanaest paviljona, od kojih se za smještaj štićenika koristi sedam. Smještajni paviljoni su izgrađeni u skladu sa standardima za smještaj lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i prilagođeni su potrebama štićenika. Svi objekti imaju izgrađenu infrastrukturu, te pored toga grijanje, toplu vodu, mokri čvor i prostoriju za dnevni boravak sa čajnom kuhinjom.

Kako nam je rekao Amir ef. ,Nijazu je sada puno bolje.Što je najvažnije,ima se ko brinuti o njemu a isto tako ima redovnu ishranu i lijekove koji su mu svakodnevno potrebni.

Nijaz je zamolio našeg efendiju da poselami sve hrankovljane i da im čestita Bajram.

Zahvaljujemo se i mi Nijazu na ovako lijepim riječima i želimo mu brz oporavak,a efendiji Amiru Muminoviću se zahvaljujemo što je našao vremena da obiđe našeg komšiju i time pokazao svoju veličinu.

 

 

 

Pročitajte i ovo

FOTO// Dijelovi Hrankovića dobili uličnu rasvjetu

Jednu jako lijepu vijest dobili smo iz našeg Hrankovića.Vijest i fotografije nam je poslao Šaban …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.