Filmsko razbojništvo u Gustom Tesliću

U Tesliću se sinoć, mjesto Gusti Teslić – dešavala prava drama nakon što su nepoznate osobe “upale” u porodičnu kuću Omerović i izvršile razbojništvo koristeći silu i vatreno oružje, saznaje Avaz.ba.

 

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, sve se odigralo oko 1.30 poslije ponoći.

Porodica Omerović, kada je krenula na spavanje, nije mogla ni slutjeti kakva ih drama čeka.

Udarci u glavu

Još nepoznati muškarci “upali” su im u kuću, dok su Omerović i njegova supruga bili u dubokom snu. Probudili su ih jaki udarci u glavu. Jedan od razbojnika zatim je, dovodeći i sebe u opasnost, pucao u zid spavaće sobe. Na svu sreću, ispaljeni metak nikoga nije ranio.

Nesretni supružnici doživjeli su ogroman šok, a okrutni razbojnici tražili su novac i zlato. Da se radi o razbojništvu poput onih iz filmova, najbolje govori činjenica da je A.O. zadobila lakše tjelesne povrede, a njen suprug R.O. teške tjelesne povrede.

Uprkos ogromnom šoku koji su pretrpjeli, Omerovići su ih pokušali savladati. Budući da se A.O. pokušala boriti s jednim od pljačkaša, uz upotrebu sile odlučio je zavezati.

Teške povrede

Potom su, ne birajući čime i kako, nastavili udarati njenog supruga, Uporno su tražili novac i zlato. Usljed jakih i brojnih udaraca, zadobio je teške tjelesne povrede.

Kako nisu uspjeli pronaći novac kao ni zlato, nakon drame koja je trajala više od sat vremena, nemilosrdni razbojnici udaljili su se iz kuće u nepoznatom pravcu.

Pretučena i prestravljena porodica odmah je pozvala policju, a potom su se, oko 3.30 sati, obratili u Dom zdravlja Tešanj.

Usljed teških povreda, prebačeni su za Kantonalnu bolnicu Zenica. Omeroviću, čije je tijelo prekriveno modricama, konstatirane su teške povrede i to fraktura glave i potres mozga. Zbog težine povreda, zadržan je u zeničkoj bolnici.

Cjelokupan slučaj prijavljen je mjesnoj policiji, koja vodi istragu u vezi sa ovim nesvakidašnjim incidentom.

Stradala i starica

Šok je pretrpjela i majka nesretnog Omerovića, koja stanuje u prizemlju kuće. Prvobitno je njoj “upao” jedan nepoznati muškarac, dok su ostala trojica razbojnika, razvalivši ulazna vrata, provalili na prvi sprat gdje žive supružnici Omerović.

Na sreću, pošto se radi o starijoj osobi, razbojnik joj nije nanio fizičke povrede. Ona je, također, doživjela ogroman stress.

(Avaz.ba)

 

 

Pročitajte i ovo

VIDEO// Stravičan sudar u Jelahu:Poginuo Nenad Nikolić (25) iz Teslića.

Na magistralnom putu M-4 u Jelahu, u mjestu Ciglana, oko ponoći dogodila se stravična saobraćajna …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.