Apel hrankovljanima od Džematskog odbora Hranković

A P E L H R A N KO V L J A N I M A

PODRŽIMO IZDAVANJE KNJIGE O HRANKOVIĆU

Apel hrankovljanima i ostalim ljudima dobre volje od Džematskog odbora Hranković za pomoć pri izdavanju knjige o Historiji Hrankovića…..

Poštovani posjetioci,prenosimo Vam dopis koji smo dobili od Džematskog odbora Hranković.

DŽEMATSKI ODBOR HRANKOVIĆ

Datum 28.01. 2021. godine

A P E L H R A N KO V L J A N I M A

PODRŽIMO IZDAVANJE KNJIGE O HRANKOVIĆU

Smatramo da Vas je veliki broj čuo da je bivši imam našeg džemata Fadil ef. Halilović napisao historiju –monografiju – našeg džemmata.

Stručnjaci za pisanu riječ su rekli da je knjiga veoma dobro urađena i preporučili su njeno štampanje. Udruženje za bolji Hranković je prihvatilo da bude izdavač ove knjige. Pozvali su Hrankovljane da svojim prilozima podrže troškove štampanja i tako učestvuju u objavi prve knjige o našem rodnom mjestu. Do sada su se odazvale 54 osobe među kojima ima i onih koji nisu iz Hrankovića. Prikupljena sredstva nisu dovoljna za podmirenje nužnih troškova pa zbog toga obraćamo se našim dobrim Hrankovljanima da svojim prilozima pomognu ovu značajnu aktivnost za naš džemat.

Ovo je prva knjiga koja obrađuje prošlost i sadašnjost našeg mjesta. U istoj se predočava niz nama nepoznatih detalja i veliki broj fotografija osoba kojih više nema a obrađuju se i dešavanja našeg vremena, preživljene nevolje i ostvareni rezultati.U proglasu Udruženja za bolji Hranković naglašeno je da će svi prilozi i troškovi u vezi knjige biti javno istaknuti. Takođe je istaknuto da će, ako se obezbijede sredstva, podijeliti knjige zaslužnim kategorijama našeg džemata, šehidskim porodicama, ratnim vojnim invalidima i onim koji nisu u mogućnosti knjigu kupiti. Knjigu će dobiti i svi davaoci priloga čiji iznosi budu veći od cijene knjige.

Priloge bi trebalo dati ili obećati najkasnije do 10 marta ove godine. Uplata priloga vrši se na račun “Udruženja za bolji Hranković” (Broj računa je ispod ovog teksta) a za više informacija treba se obratit nekom od članova Izvršnog odbora udruženja.Zbog postojeće epidemiološke situacije, licima koji žive u Dijaspori skoro je nemoguć dolazak u Bosnu i ovamo uplate a za uplate vani trebaju visoke provizije.

Zbog toga smo mišljenja da oni koji žele dati prilog a nemaju preko nekog u Bosni uradit ,da se jave Udruženju za bolji Hranković i kažu koliki prilog žele dati da bi se na isti moglo računati a uplatu da izvrše kada se steknu uslovi.Očekujemo od naših vrijednih džematlija najširu podršku kao što je bilo i u dosadašnjim akcijama kako bi, ako Bog da, uz naš ovogodišnji mevlud, početkom augusta, imali i promociju monografije o našem džematu.Uz iskrene selame želimo vam svako dobro.

DŽEMATSKI ODBOR HRANKOVIĆ

Pročitajte i ovo

FOTO/VIDEO-Danas uz Allahovu pomoć završeno ozvučenje na našoj džamiji

Danas su uz Allahovu pomoć i donaciju naših dobrih ljudi,završeni radovi na izmjeni razglasa u …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.