Druga godina postojanja ove stranice

Poštovani posjetioci Hranković OnLine.Ovih dana se navršava druga godišnjica od postojanja ove stranice i red bi bio da napišemo koju riječ o ovoj stranici,o ljudima koji se žrtvuju da ova stranica opstane i o svemu onome što bi bilo interesantno napisati o ovoj stranici.

hrankovic logoSvaki početak je težak,pa tako i nama je bilo ispočetka teško dok nismo dotjerali ovu stranicu do te mjere da sada već možemo reći da smo veoma ponosni što smo pokrenuli ovaj projekat i da imamo jednu od boljih stranica sa našeg prostora.A to potvrđuju česte pohvale koje dobijamo od naših posjetilaca kojih ima iz raznih krajeva svijeta.
Ovaj portal je zamišljen da svojim posjetiocima u doba moderne komunikacije prezentuje najnovije vijesti,slike,dešavanja iz Hrankovića,Bosne i Hercegovine kao i iz svijeta.
Želja nam je bila da ova stranica bude mjesto gdje će se okupljati Hrankovljani koji žive u skoro svakom dijelu svijeta.Koji su zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu morali napustiti svoja ognjišta i uputiti se “trbuhom za kruhom”.
Mnogi od nas su izgubili međusobnu komunikaciju,kontakte,mnogi od nas,počevši od mene osobno,zaboravili smo jedni druge jer se nismo vidjeli po nekoliko godina.Već sada se možemo pohvaliti da su se preko ove stranice spojila mnoga prijateljstva,pronašla su se stara.Jednostavno,nekako smo svi postali kao jedna porodica,što nam i jeste bio jedan od ciljeva.Mi se nadamo da će ova stranica još više povezati mnoge hrankovljane a pogotovo naše mlađe generacije koje su rođene negdje daleko od rodne grude kako bi se međusobno upoznali i kako bi znali i vidjeli odakle im potiče potomstvo.Baš to nas je navelo na razmišljanje pokretanja jednog kvalitetnog projekta koji će svojim izgledom,sadržajem i svim ostalim,biti prozor u naš rodni Hranković.

Šta smo uradili do sada??

Ovdje ćemo napisati samo ovo šta smo uradili u ovoj drugoj godini postojanja.
Hranković OnLine je svojim angažmanom uspjeo organizovati prvi veći Bajramski vatromet koji se održao u Hrankoviću i kojem je prisustvovao veliki broj naših hrankovljana.
Moramo ovdje reći da je to bio jedan fenomenalan vatromet a to ste već mogli vidjeti na video snimcima i na slikama koje smo postavili na stranicu.Ako do sada niste pogledali onda Vam predlažemo da pogledate u našoj video sekciji.

Sljedeći projekat je pokretanje Islamskog Portala Hranković.Sa ovim portalom smo pokušali da naše posjetioce približimo što je više moguće islamskim temama i tekstovima o Islamu.
Nažalost,ova stranica još uvijek nije zaživjela u onom smislu kako bi trebala.Zato Vas još jednom pozivamo da posjetite i našu hrankovačku islamsku stranicu i pomognete da i ona zablista sjajom kojim bi trebala.
Takođe posjetioci koji žele pomoći u uređivanju ove stranice,dobro bi nam pomogli i skinuli bi malo teret i sa nas.Zato ako je neko od Vas zainteresovan,neka nas kontaktira.

Do sada najveći i najbolji projekat koji smo uspjeli pokrenuti na Hranković Online je “Radio Hranković”.Moramo Vam priznati da je ovo bio pun pogodak i da je pokretanje radia privuklo veliku pažnju naših posjetilaca.
Čak smo na našem radiu napravili i jednu specijalnu emisiju koju je moderirao urednik i voditelj sa radio antene,Almir Agić.I ovom mu se prilikom od sveg srca zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i trudu koje je izdvojio za nas.
Radio Hranković još nije zablistao u onome smislu kako bi trebao.Jer iskreno rečeno,teško nam je izdvojiti sredstva za nabavku opreme koja nije baš tako ni jeftina.A i naši DJ-ovi su porodični ljudi pa smo odlučili da naše emisije vodimo samo Subotom i Nedjeljom dok nenađemo neko bolje rješenje.
Znači krpimo se onako kolko možemo i kolike su nam mogućnosti.Nadamo se da ni Vi nećete dozvoliti da ovaj radio prestane sa radom i da će te još aktivnije pisati i slati vaše Selame,čestitke i pozdrave kako bi nam svima bile zanimljivije i interesantnije ove emisije koje vodimo.
Zato Vas molimo da se što češće javljate,jer odmah i mi dobijemo veći moral i želju za ovim radiom.

Sljedeću bitnu stvar koju smo uradili je aktivnije uključivanje za naš Hranković.Uspjeli smo se udružiti sa omladinom u Hrankoviću i tu smo odradili veliki posao tako što smo probudili i podstakli našu omladinu za aktivniji angažman u selu.Uspjeli smo preorganizirati i osnovati jedan bolji Omladinski Savez koji će raditi pod našim nadzorom.Taj omladinski savez još nije u onom kapacitetu u kojem bi trebao biti ali inšAllah na godinu ćemo napraviti jedan veći sastanak omladine kako bi omladina Hrankovića izabrala rukovodstvo i ostale organe koji će upravljati ovim savezom.Sada je napravljen privremeni odbor do sljedećeg zasjedanja.
Prvi veliki uspjeh koji smo sa tim odborom uradili je dobivanje dozvole za izgradnju fudbalskog i dječijeg igrališta,koje će se inšAllah uskoro početi graditi.Iako sa teškom mukom i neiscrpivim razgovorima sa našim džematskim odborom,uspjeli smo ih ubjediti da je našoj omladini i našoj djeci potrebno jedno sportsko rekreativno igralište kako bi imali gdje provoditi svoje slobodno vrijeme.
O ovom igralištu i o omladinskom savezu ćemo posebno i opširnije pisati.

Šta imamo u planu??

Iako je ova stranica prepuna raznoraznim stvarima i mislimo da svako ponešto može naći za sebe,mi idemo i dalje u nove projekte i nove podvige.Ti novi projekti zahtjevaju i nove sposobne osobe koje će nam pomoći u samom realiziranju ovih projekata.
Zato molimo sve zainteresovane koji imaju volju i želju da nam pomognu da nas kontaktiraju.A o samom izboru tih osoba odlučit će uže vijeće ove stranice.

Sljedeći veliki projekat na ovoj stranici je pokretanje “TV Hranković”.Ovaj projekat je već u testnoj fazi i mi se nadamo da će inšAllah do Bajrama biti gotov.Na našoj televiziji moćićete gledati razne muzičke spotove,domaće filmove,dokumentarne emisije,Islamske emisije…. a akobogda i vijesti uživo.Zato tražimo jednog ili više spikera koji će voditi te emisije.Znači što više ljudstva,više će biti i programa uživo.
Kada krenemo sa TV Hranković,onda ćemo pokušati napraviti i više intervjua i reportaži iz našeg rodnog mjesta.Ali o tom potom.

Imamo još raznih ideji,ali pošto nismo 100% sigurni da su one ostvarive,ovoga puta o tim idejama nebi pisali.

Ja bih Vas još jednom zamolio da se i vi aktivnije uključite u kreiranje ove stranice.Jer bez Vas ni ova stranica nemože opstati.Šaljite nam svoje slike,zanimljive vijesti,znači sve ono što bi Vas interesovalo,interesovat će i nas.Samo zajedničkim snagama i složno možemo uspjeti.Takođe,ako imate nekih novih ideja i želja i svega onog što bi bilo korisno za stranicu i za naš Hranković,podijelite te ideje sa nama a mi ćemo ih pokušati sprovesti u djelo.

O nama

Ovu stranicu uređuju mlade i talentirane osobe koje vole svoje mjesto i koji se žrtvuju na sve moguće načine da naš Hranković ne ode u zaborav.Vjerujete da bez tih osoba teško bi funkcionisala i ova stranica.
Iako mi svi radimo volonterski,dajemo maximum i za ovu stranicu i za naš Hranković.Vjerujte da je ovo velika obaveza i ovo nebi svako ni radio.Ali ljubav prema našim hrankovljanima i prema našem rodnom kraju nas drži i daje nam moral da damo od sebe onoliko kolko možemo.Zato Vas molim dragi naši posjetioci,razumite malo i naše administratore.Nekad malo treba da se neko naljuti i od svega digne ruke.A to nam je najmanje potrebno.
Mi smo napisali i “Kućni red”,i to bi svako od nas trebao pročitati.Kada bi se svi pridržavali tog kućnog reda,sigurno nebi dolazilo do bilo kakvih problema na ovoj stranici.A znamo svi da ih je u posljednje vrijeme bilo i previše.Zato svima kažemo “DA SA ADMINISTRATORIMA NEMA RASPRAVE”.Onom ko to nemože svariti nek napusti stranicu.Jer mi nećemo dozvoliti bilo kakve svađe ili neke druge stvari koje ruše ugled ove stranice i našeg Hrankovića.

Uredništvo ove stranice

Ovdje ćemo napisati ponešto o osobama koje uređuju razne stvari na ovoj stranici.Prvo ćemo pomenuti naše dame jer dame uvjek imaju prednost :-).

Zula Jašarević-Zul_a

Našu Zulu skoro svi poznajemo kao jako korektnu osobu koja je od prvog dana aktivno uzela učešće u svim pravcima kako bi dobili ovo sada što imamo.Sa Zulom je se uvjek zabavno družiti,a spremna je svakom članu pomoći u svakom momentu.Iako je naša Zula friško udata,opet pronađe vremena da svojim doprinosom potpomogne u svim segmentima stranice.Ona još uređuje i Islamski portal Hranković a takođe je i aktivna kao DJ na našem radio Hrankoviću.
O Zuli bi se mogla ovdje cijela historija napisati i to nebi bilo dovoljno.Nadamo se da će ona i dalje biti aktivna kao i dosad.

Nihada Kopić

Nihada je naša najbolja kuharica u Hrankoviću.Sve recepte koji se nalaze u našoj”Bosanskoj Sofri” je Nihada skoro sama upisala.Iskreno mogu reći da je svaki njen recept vrijedan da se proba.Nihada nas još pomaže na polju Islama i izdvaja onoliko vremena koliko joj dopušta familija i kućne obaveze.

Sabinko Memić

Sabinka manje više svi znamo.Voljan je uvjek pomoći gdje zatreba a najaktivniji je za pokretanje i sprovedbu raznih akcija kao što smo se svi uvjerili i sa akcijom za pomoć našim ugroženim hrankovljanima.Svi znamo da je ta akcija prošla onako kako je zamišljena i u najboljem redu.Sabinko i dalje ostaje vjeran svojim hrankovljanima i Hrankoviću a tom ćete se moći uvjeriti u sljedećim akcijama.

Mevludin Beginović-Brato

Brato se skoro uključio u naš tim i možemo Vam slobodno reći da se snama uklopio za vrlo kratko vrijeme.Bratu poznajemo kao najaktivnijeg DJ koji Vas svakog vikenda zabavlja na našem radiu.Bez njega bi i ovaj radio teško opstao jer uvjek je tu kad god zatreba i nikad mu nije mrsko uključiti radio za bilo kojeg našeg člana i ostati do zore sa našim slušaocima.Brzo je shvatio mnoge stvari na stranici i svakim danom je sve aktivniji u svim segmentima stranice.Svakim danom sve više shvatamo da se Brato izgleda rodio kao spiker i nadamo se da će on uzeti učešća i u našoj televiziji :-).Bratooooooo.Jesili spreman ?? 🙂

Senad Isić-dr.Isić

Senad je osoba koja je od velike koristi ovoj stranici.Senad takođe izdvaja mnogo vremena i truda za sve ovo a iskreno rečeno puno nam znači što on živi u Bosni i što nas informiše o svemu u našem Hrankoviću i o najnovijim zbivanjima.Senad je jedan od najaktivnijih administratora i uvjek spreman sve uraditi za ovu stranicu i za svoj Hranković.Nadamo se da će tako biti i ubuduće.

Sanel Šakanović-El_San

O sebi nemam šta reći ali eto neka drugi kažu.Ja sam tu uglavnom zadužen da sve ovo radi u najboljem redu i da bi Vi imali uvjek pristup stranici u svako doba dana i noći.Uvjek mi je bila želja ovako nešto napraviti i evo hvala bogu svjedoci smo da nije bilo uzalud.Jer sada imamo mjesto gdje se svi možemo skupljati i družiti.

Uglavnom svi smo mi tu zbog Vas i svi smo spremni u svako vrijeme pomoći ako smo u mogućnosti.

Još bi se zahvalili ostalim saradnicima koji nam pomažu u raznim segmentima stranice.

Toliko za ovu drugu godišnjicu naše stranice a nadamo se da ćemo još dugo godina pisati ovakve tekstove o godišnjici stranice.

Esselamu Alejkum
Administracija Hranković OnLine

Pročitajte i ovo

Obavijest za hrankovljane i poziv na saradnju.

Poštovani hrankovljani i hrankovke.Dobili smo jedan dopis od uvaženog gospodina Fadila Halilovića koji prenosimo u …

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.